MOTIVUL CEL MAI IMPORTANT SĂ URMĂREŞTI CREŞTEREA

de John Maxwell

Ador să vorbesc despre creşterea personală. Este una din pasiunile mele. Am văzut cât de eficientă este o viaţă axată pe dezvoltarea personală şi cum produce rezultate dincolo de orice vis. Pentru că am văzut puterea dezvoltării personale, sunt întotdeauna entuziasmat să împărtăşesc principii şi practici care vor ajuta lumea în realizarea unui obicei din asta. Aceasta este partea „cum să” a creşterii. Dar înainte ca oricine să fie pregătit să înveţe „cum” să crească, trebuie să înţeleagă „de ce”. Despre asta vom discuta astăzi.

Sunt câteva motive extraordinare să urmăreşti creşterea. Ne poate ajuta să ne atingem scopurile în carieră. Iar în timp va crea un impuls, care va încuraja şi mai multă creştere. Concentrându-ne pe a creşte – mai mult decât pe a ajunge – ne uşurează învăţarea din eşecuri. Astăzi vom discuta despre motivul esenţial pentru a urmări dezvoltarea personală. Acest efect are cea mai mare putere de a schimba vieţile în fiecare mod posibil.

Încurajez lumea să urmărească o viaţă plină de creştere, nu doar pentru că îi va face mai buni sau pentru că le va deschide uşi noi, ci pentru că astfel va creşte şi speranţa.

O mentalitate setată pe creştere este începutul speranţei

Gândeşte-te: creşterea în lume înseamnă să te uiţi înainte. Un puiet va deveni un copac măreţ crescând încet, în timp. Un bebeluş va creşte într-un copil, care în cele din urmă va deveni un adult. Speranţa este la fel, aceasta priveşte spre viitor. Când avem speranţă, ne putem imagina un viitor mai bun. Şi speranţa nu înseamnă doar să îţi doreşti lucruri. Este convingerea fermă că lucrurile aşa vor fi. Înseamnă să priveşti dincolo de circumstanţele din prezent cu convingerea că ai un viitor.

Nu este complicat să plantezi sămânţa creşterii. Este la fel de simplu ca o schimbare a mentalităţii. Când decidem că dezvoltarea este posibilă şi ne propunem s-o urmăm, speranţa începe să crească. Schimbarea obiectivelor este doar primul pas, dar poate fi începutul unei aventuri lungi dar foarte profitabile.

Un obicei de creştere întăreşte speranţa

Este foarte important să alegi să creşti. Doar această decizie nu este destulă pentru a crea schimbarea. Următorul pas este să înţelegem că creşterea este graduală, că de fapt se întâmplă zi de zi. Şi trebuie să ne creăm un obicei de a creşte în mod consecvent.

Când practici disciplina creşterii puţin câte puţin în fiecare zi, faci ce-ţi stă în putinţă pentru a întări speranţa din interiorul tău. Cu fiecare pas făcut în zilnic, faci progrese către îmbunătăţirea ta şi a lumii din jurul tău. Cum a spus şi autorul Garrison Keillor: „Există un număr finit de lucruri pe care poţi să le faci, dar trebuie să le faci pe toate, chiar dacă nu ştii cât de multe sunt.” Atunci când creşti îţi pui viitorul în mişcare. Şi cu fiecare pas făcut către acel viitor, speranţa este consolidată şi întărită.

Creşterea creează speranţă în timp 

În timp, creşterea ne ajută să ajungem să avem speranţă. Atunci când facem paşi mici de creştere în fiecare zi, în timp, vom vedea progresul. Şi atunci această speranţă a noastră are potenţialul să se realizeze. Dacă legi împreună mai multe zile de creştere consecventă, vei începe să te schimbi ca persoană. Devii mai bun, mai puternic, mai priceput sau toate cele enumerate. Şi atunci când te vei schimba pe tine, vei putea schimba circumstanţele din jurul tău. Acest lucru va da startul unui ciclu de creştere care va întări speranţa, ceea ce va conduce spre mai multă creştere, rezultând chiar mai multă speranţă.

Atunci când vei face creşterea să fie o prioritate şi o vei urmări cu paşi mărunţi şi intenţionaţi în fiecare zi, vei avea parte de o creştere graduală şi consistentă, iar asta îţi va întări speranţa pentru viitor. Creşterea face diferenţa şi poate schimba modul cum percepi lumea începând de astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *