DOI ROMÂNI DIN VESTUL ȚĂRII AU PARTICIPAT LA CEL MAI MARE PROIECT DE EDUCAȚIE ÎN LEADERSHIP DIN LUME

15.000 de paraguaieni au fost inițiați de către trainerii John Maxwell Team în tainele leadershipului. La evenimentul care s-a întins pe mai multe zile în capitala Paraguay-ului, Asuncion, au participat peste 250 de coachi certificați internațional din toată lumea, membrii John Maxwell Team, alături de însuși John C. Maxwell, cel mai căutat “antrenor” de lideri din lume.

Scopul acestui proiect este formarea a 700.000 de paraguaieni, prin metoda “mesei rotunde”. În prima fază a proiectului, s-a avut în vedere “formarea a 15.000 de facilitatori”, care la rândul lor trebuie să continue să-i antreneze pe cei din jurul lor, până la atingerea targetului de 700.000 de oameni, adică 10% din populația Paraguayului, procent care reprezintă “punctul fără întoarcere” în transformarea unei țări.

Între cei 250 de coachi certificați internațional se află și doi români din vestul țării, Sorin Popa, președintele John Maxwell Team România și unul dintre membrii fondatori JMT România, Marius Darie.

„Când ni s-a propus să fim parte din echipa care va merge în Paraguay, nu știam nici ce va fi acolo, nici ce vom face exact și nici ce va implica această participare a noastră. Știam însă că urma să fie ceva extraordinar care avea să facă o mare diferență în viețile acelor oameni, iar asta pentru mine a fost suficient. Am spus Da din prima și voi spune Da de fiecare dată când John Maxwell ne va chema să îi fim alături în transformarea unei țări. Am fost întrebat în cadrul unui interviu în Asuncion care este cea mai puternică transformare pe care am văzut-o acolo. Răspunsul e simplu: A mea!”, a spus Sorin Popa, președintele John Maxwell Team România.

„Am mers în Paraguay pentru a dărui, pentru a ajuta oamenii să facă o schimbare în bine pentru ei și pentru țara lor. Am mers pentru transformare… transformarea lor, dar nu am bănuit deloc că acești oameni minunați mă vor transforma și ei pe mine. După ce am lucrat împreună cu ei, realizez că adevărata transformare a avut loc în interiorul meu… pot spune că am învățat cu adevărat ce înseamnă să îți dăruiești iubirea și dragostea de oameni… atunci când nu prea ai multe lucruri în viață ta”, a adăugat Marius Darie.

De-a lungul celor 5 zile cât a durat acțiunea din Paraguay, trainerii JMT s-au întâlnit în cadrul meselor rotunde cu lideri de top din guvern, administrație, educație, mediul de afaceri, armată și religie, având un singur scop: de a le înmâna acestora unelte dovedite pentru că aceștia să poată, la rândul lor, să le dea mai departe pentru a putea să dezvolte abilități de leadership.

Metoda „mesei rotunde” presupune discutarea unor valori specifice ale leadeshipului și metode de dezvoltare a acestora. Membrii JMT care au participat la proiect – facilitatorii, au explicat la fiecare masă una dintre aceste valori, iar cei prezenți au exersat, sub îndrumarea lor, o altă valoare. După terminarea primei faze, participanții trebuie să-i învețe pe cel puțin alți 5 membri ai comunității să disemineze în cadrul altor mese rotunde aceste informații.
 
„Prea multe țări și organizații încearcă să crească lideri la microunde… Dar nu poți să faci lideri la fel cum faci popcorn. Am venit în Paraguay pentru că de-a lungul timpului, mi-am dat seama că dacă pot să-i ajut pe lideri să treacă de la a fi trăinuiți la a fi transformaționali, ei pot să conducă cu un mai mare impact. Paraguay nu se va transforma din cauza unui vis, visul se va realiza din cauza acțiunii ce va avea loc. Visul este gratuit, călătoria până la atingerea lui nu e! Vreau să devin un partener al oamenilor din Paraguay. Răspunsul nu suntem noi! Oamenii din Paraguay sunt răspunsul! Nu este suficient să auzi mesajul – auzim zi de zi mesaje… Trebuie să internalizam mesajul în noi și să acționăm potrivit lui. Succesul Paraguayului va fi determinat de cei pe care i-am antrenat noi în aceste cinci zile, care trebuie să ducă mai departe aceste lucruri și să adauge valoare la rândul lor altor membri ai comunității lor”, a declarat John C. Maxwell în cadrul întâlnirii cu membrii congresului Paraguayului.

John C Maxwell este autor, coach și speaker. A vândut peste 26 de milioane de cărți, traduse în 50 de limbi. Ca și fondator al The John Maxwell Company, The John Maxwell Team, EQUIP și John Maxwell Leadership Foundation a trăinuit peste 6 milioane de lideri. În 2015 a atins un un punct important: a antrenat lideri din toate țările de pe glob. În România, John Maxwell este prezent prin intermediul John Maxwell Team România, organizație al cărui președinte este Sorin Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *