ÎN LOC SĂ TE PLÂNGI, REŢINE ACESTE 10 LUCRURI

de John Maxwell

O linie subţire, dar vizibilă îi separă pe oamenii care realizează de cei care visează. Ce face acea diferenţă?

Atitudinea.

Cei care realizează au o atitudine creativă şi orientată spre acţiune, ceea ce îi diferenţiază de simplii visători. Oamenii care realizează au ca scop succesul – indiferent de obstacole – şi ei sunt dispuşi să depună efort şi să plătească un preţ pentru succes.

Iată 10 sugestii care să-ţi dezvăluie atitudinea creativă:

1. Neagă-ţi neajutorarea.
Oamenii creativi urmează în mod agresiv soluţiile, iar în acest proces descoperă soluţii creative pe care alţii nici nu încearcă să le descopere vreodată. În loc să se tăvălească în neajutorare, liderii creativi caută cu atenţie să depăşească obstacolele din faţa lor.

2. Ia taurul de coarne.
Oamenii creativi sunt neînfricaţi. Ei merg direct la sursa pentru soluţiile lor. Efortul lor cere atenţie pe măsură ce se luptă prompt cu o problemă. Ei nu aşteaptă; ei iniţiază.

3. Intră în zona în care nu se plânge.
Oamenii creativi se abţin de la comentarii. Ei recunosc inutilitatea acestora şi îşi protejează minţile şi gurile de această activitate nefolositoare.

4. Pune-te în pielea altcuiva.
Oamenii creativi empatizează cu ceilalţi. Ei încearcă să vadă orice situaţie dificilă din perspectiva celeilalte persoane pentru a lua cele mai bune decizii.

5. Cultivă-ţi pasiunea.
Oamenii creativi sunt imuni la „burnout”. Ei iubesc ceea ce fac pentru că au învăţat cum să alimenteze focul care îi menţine în mişcare. Premiul nu se dă persoanei care e cea mai deşteaptă şi nici persoanei care deţine avantaje în ceea ce priveşte poziţia şi resursele, cu persoanei cu pasiune.

6. Mergi mai departe decât ţi se cere.
Oamenii creativi depăşesc aşteptările. În timp ce alţii se mulţumesc cu soluţii acceptabile, ei nu sunt satisfăcuţi până nu au realizat inimaginabilul. Ei îşi stabilesc pentru ei înşişi aşteptări mai mari decât ceea ce este dictat de oamenii sau situaţiile din jurul lor.

7. Nu mai trage de timp şi începe să acţionezi.
Oamenii creativi acţionează. În timp ce alţii sunt paralizaţi de griji, frică şi anxietate, ei au curajul să meargă înainte. Momentul perfect când totul este sigur şi lipsit de probleme s-ar putea să nu vină niciodată, aşa că de ce să-l mai aştepţi?

8. Urmează curentul.
Oamenii creativi se pot ajusta în funcţie de schimbări. Ei nu se lasă luaţi pe nepregătite de o curbă neaşteptată în drum. Ei acceptă tranziţia cu o perspectivă optimistă.

9. Mergi până la capăt.
Oamenii creativi nu doar iniţiază, ei termină. Ei sunt oameni care încep pe cont propriu şi au capacitatea de a încheia afacerea.

10. Aşteaptă-te la un beneficiu drept rezultat al dedicării tale.
Dacă te dedici pe deplin cu o atitudine creativă, aşteaptă-te la un beneficiu în schimb. Dedicarea pasională este contagioasă, iar resursele urmează deciziile. Liderii dedicaţi vor culege roadele şi vor găsi uşile deschise în timp ce alţii sunt atraşi de entuziasmul şi energia care emană din ei.

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti abilităţile de coach, speaker, trainer sau leadership, atunci click aici pentru a afla mai multe despre program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *