3 ROMÂNI DIN VESTUL ȚĂRII AU PARTICIPAT LA CEL MAI MARE PROIECT DE EDUCAȚIE ÎN LEADERSHIP DIN LUME, „TRANSFORMACION COSTA RICA”

Evenimentul „Transformacion Costa Rica” a avut loc in San José, capitala statului sud-american și s-a întins pe parcursul a 5 zile, timp în care nu mai puțin de 15.000 de oameni implicați în toate nivelurile administrației statului au fost inițiați de către trainerii John Maxwell Team în tainele leadershipului. Au participat peste 250 de coachi certificați internațional din toata lumea, membrii John Maxwell Team, alături de însuși John C. Maxwell, cel mai mare expert în leadership din lume.

Scopul acestui proiect este formarea a 400.000 de oameni din Costa Rica, prin metoda „mesei rotunde”. În prima fază a proiectului s-a avut în vedere „formarea a 15.000 de facilitatori”, care la rândul lor trebuie să continue să-i antreneze pe cei din jurul lor, până la atingerea țintei de 400.000 de oameni, adică 10% din populația Costa Rica, procent care reprezintă „punctul fără întoarcere” în transformarea unei țări.

Între cei 250 de coachi certificați internațional se află și trei români din vestul țării, Sorin Popa, președintele John Maxwell Team România și doi dintre membrii JMT, Daniela Nica și Marius Darie. Trebuie spus că Sorin Popa și Marius Darie nu se află la prima participare la un astfel de eveniment. În 2016 cei doi au participat la primul proiect care și-a propus să transforme o țară, în Paraguay.

„După impactul pe care l-a avut acțiunea din Paraguay de acum doi ani, când am primit invitația lui John de a fi alături de el și în Costa Rica, răspunsul nostru a venit imediat. Este o onoare să fim parte dintr-un proiect menit să aducă o schimbare pozitivă la nivel de țară și o vom face din nou când va fi nevoie de noi. După ce am văzut impactul pozitiv pe care acest proces îl are in lume, visul meu personal este să văd și România pregătită pentru a-și ridica nivelul de gândire și leadership.”, a spus Sorin Popa, președintele John Maxwell Team România.

„Sunt conștient că avem în noi puterea de a ajuta și alți oameni să crească și să ducă o viață mai bună. Am conștientizat acest lucru atât în Paraguay, acum 2 ani, cât și acum în Costa Rica. Am avut oportunitatea de a arăta oamenilor de acolo că oriunde te afli în acest moment, indiferent de cine ești, de unde vii, de ce ai și de ce știi, întotdeauna poți face o diferență pentru tine, pentru cei din jurul tău, și în final pentru țara ta. Deja am decis că voi participa și la următorul proiect pentru a transforma încă o țară… și cine știe, poate este chiar România.”, a adăugat Marius Darie.

„Am plecat în Costa Rica ca membru în programul de Mentorship JMT, în urma invitației primite de John Maxwell de la președintele acestei țări. Eram curioasă, entuziasmată și mă simțeam pregătită să contribui la transformarea în profunzime a țării. Cred în principiile de leadership ale lui John, care au avut și au un impact masiv în transformarea mea ca om și ca lider și știam că simplul transfer al acestora va face diferența. Ceea ce s-a întâmplat a fost mult mai profund: am asistat și am contribuit, nu la un simplu transfer de informații și idei, ci la duplicarea și chiar multiplicarea acestora în toate sferele de influență ale societății. Am văzut în ochii oamenilor speranță, entuziasm, dar și responsabilitate și angajament. Știu ca noi am sădit niște semințe acolo și știu că am antrenat niște „agricultori” care urmează sa le facă să crească și să culeagă roadele. Am început un proces cu rezultate vizibile imediat, dar, mai ales, cu impact pe termen lung. Într-o țară care a renunțat la armată pentru a investi în educație, am mare încredere că acest proces va da roade. Știu că și în România este posibil pentru că transformarea începe cu fiecare dintre noi și văd din ce în ce mai mulți oameni care investesc în ei înșiși.” a spus Daniela Nica.

De-a lungul celor 5 zile cât a durat acțiunea din Costa Rica, trainerii JMT s-au întâlnit în cadrul meselor rotunde cu lideri de top din guvern, administrație, educație, mediul de afaceri, armată și religie, având un singur scop: de a le înmâna acestora unelte dovedite pentru ca aceștia să poată, la rândul lor, să le dea mai departe pentru a putea să dezvolte abilități de leadership. Toți cei 15.000 de participanți și-au luat angajamentul ca în următoarele 16 săptămâni să împartă cunoștințele acumulate cu cel puțin alte 5 persoane.

„Aceasta este operațiunea de declanșare a ridicării nivelului de leadership pentru Costa Rica, la propriu. Sute de membri ai echipei noastre plus voluntari de peste tot din lume au venit pe banii lor pentru a contribui, a adăuga valoare și a face o diferență în Costa Rica. Așa începe transformarea: unei persoane îi pasă suficient de mult încât să acționeze. Apoi, sute de persoane cărora le pasă suficient de mult, se implică”, a declarat John C. Maxwell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *