3 LUCRURI PE CARE SĂ LE FACI CA SĂ ÎȚI DEBLOCHEZI VÂNZĂRILE

de ANDREI GABOR / Mentor Metoda Maxwell de Vânzări 

Ai avut vreodată o perioadă în care simți că s-au blocat vânzările pentru o perioadă de timp? 😖

Dacă ești ca și mine, cu siguranță te frustrează foarte tare atunci când lucrurile nu se mai mișcă… mai ales atunci când discutăm de vânzări. 

Chiar dacă ai avut succes în vânzări de-a lungul timpului sau vii după o perioadă cu rezultate foarte satisfăcătoare, ispita este ca, atunci când se blochează vânzările, nu doar să te enervezi pentru că nu mai funcționează lucrurile așa cum îți dorești, dar de foarte multe ori tendința este să mergi până într-acolo încât să începi să te gândești: „Ce mă fac dacă nu își mai dau drumul niciodată?” 😱

Mai ales pentru că atunci când ești blocat, de obicei nu e doar o perioadă scurtă sau câteva zile.

Dar indiferent dacă blocajul tău persistă de două zile, două săptămâni sau de o lună și jumătate, când sunt blocate vânzările simți că nimic în afacerea ta nu mai funcționează.

Nu degeaba se spune că vânzările sunt „motorul” afacerii. Dacă motorul unei mașini este stricat, noi spunem că „(toată) mașina este stricată”. Niciun mecanic nu te întreabă: „Dar geamurile se mai deschid?”

Așa că ce poți face când te găsești în situația asta? 🤔

1. Începe să te întrebi: „Ce făceam când mergea?”

Știu că în momentul în care citești asta, primul tău impuls este să gândești: „Dar nu fac nimic diferit acum…”. Gândește din nou! Pentru că o acțiune X generează un rezultat X și îl generează în mod predictibil. Da, sunt excepții la această regulă (mai ales când discutăm de Marketing), dar de-a lungul anilor, lucrând cu sute de oameni care au fost la un moment dat „blocați”, încă nu m-am lovit de excepții absolute, în care persoanele respective să facă totul perfect identic, iar lucrurile pur și simplu să nu mai meargă peste noapte!

Așa că oprește-te ✋🛑. Ia-ți câteva minute (la urma urmei dacă ești într-un blocaj în ceea ce privește vânzările, nu vei pierde foarte mult dacă faci o pauză) și întreabă-te:

  • Ce acțiuni diferite făceai atunci când vindeai?
  • Ce spuneai diferit?
  • Ce întrebări diferite foloseai?
  • Ce oameni contactai?
  • Ce făceai atunci și acum nu faci sau ce NU făceai atunci, iar acum faci?
  • Ce energie aveai?
  • Ce gânduri aveai?
  • Cum arăta ziua ta diferit?
  • Cum te simțeai diferit?

Când sunt într-o zonă de acest gen, stau să mă gândesc inclusiv la ce mâncam diferit, cum mă îmbrăcam și ce făceam în timpul liber.

❗ Începe să identifici aceste lucruri și fă tot posibilul să reintri în energia în care erai când erai „pe val”. Vânzările țin foarte mult de ceea ce transmiți, dincolo de cuvinte. 😎

2. Arde-ți lista și crește-ți lista.

De foarte multe ori, toată încărcătura emoțională a blocajului în vânzări poate veni nu din faptul că nu ai închis suficient de multe vânzări, ci din faptul că ai prea multe discuții de vânzări încă deschise.

Problema cu discuțiile rămase în aer, este că în același timp, ele îți transmit atât emoția negativă a unei vânzări nefinalizate, cât și speranța că vânzarea se va „întâmpla” la un moment dat, ceea ce îi face pe majoritatea oamenilor să gândească: „Din atâția potențiali clienți tot va cumpăra cineva”.

Însă de multe ori multe discuții „vechi” nu înseamnă și multe oportunități în prezent, iar pericolul cel mai mare este că asta te face să fii într-o zonă de „Așteptare” în loc să fii într-o zonă de „Acțiune”.

De cele mai multe ori este mai bine să ai un „NU” ferm decât un „MĂ MAI GÂNDESC” înșelător.

Unul din cele mai bune moduri de a ieși din modul de „panică” este să începi să îți extinzi lista de prospecți. Dacă simți că îți este frică de faptul că niciunul din clienții cu care ești în discuții, s-ar putea să nu cumpere, panica vine din frica de a ajunge la capătul listei fără a închide o vânzare.😟

❗ Prin extinderea listei, îți semnalezi ție că lista este încă deschisă și în plină creștere, așa că oricâți dintre clienții potențiali actuali te refuză, vei putea să găsești prospecți noi cărora să le oferi produsele sau serviciile tale.

3. (Re)Conectează-te cu un Mentor

Acest sfat este ceea ce eu personal fac ca și prim lucru atunci când mă văd în mijlocul unui blocaj sau chiar și când doar am emoții că s-ar putea să fiu în pericol de a intra într-un blocaj. De fapt, fac asta în permanență, dar o fac cu și mai multă intenție, atunci când sunt în astfel de situații.

Nu poți rezolva o problemă la nivelul de gândire care a creat-o, așa că ai nevoie de cineva cu un nivel de gândire diferit. Ai nevoie de cineva cu un nivel de conștientizare diferit. 🧙

❗ Atunci când tu nu ai încredere în tine, caută pe cineva care are și în general, un mentor care are rezultate deasupra nivelului tău și care a depășit situațiile dificile cu care tu te confrunți acum, poate să îți „împrumute” încredere. Nu este nevoie să fie un mentor cu care să te întâlnești fizic. Poți la fel de bine să găsești un mentor într-un program online, într-un articol sau într-o carte.

John Maxwell Team îți poate da acces la o echipă întreagă de mentori de calibru mondial care te vor ajuta să te deblochezi și să îți accelerezi creșterea. 📈

Hai alături de noi! Dă click 👉 aici

Te așteptăm în echipa noastră! 

3 replies on “3 LUCRURI PE CARE SĂ LE FACI CA SĂ ÎȚI DEBLOCHEZI VÂNZĂRILE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *