RENUNȚARE? MAI BINE COACHING!

de BIANCA COSTEA / Mentor Metoda Maxwell de Coaching

De câte ori nu ai fost pe punctul de a renunța la ceva ce îți doreai?

De câte ori chiar ai renunțat la ceva ce îți doreai cu adevărat?

În practica mea de coach am descoperit că oamenii care renunță cel mai repede sunt cei care NU ȘTIU CE VOR!  Nu le este clar ce își doresc, ce vor cu adevărat și de ce vor acel ceva. Din cauza asta nu găsesc suficiente motive să continue, să nu renunțe.

Orice realizare începe în minte, cu un gând.  Avem o minte care produce neîncetat gânduri dar este defocalizată, de unde și lipsa clarității în legătură cu ceea ce vrem.

Claritatea nu vine atunci când te uiți în jurul tău, ci atunci când te uiți în interiorul tău!

Unul dintre beneficiile COACHINGULUI este dobândirea clarității. În procesul de coaching ajungi să vezi clar în interiorul tău și să-ți descoperi DE CE-ul.

După ce vezi clar ce vrei și DE CE, devine mai ușor să te concentrezi pe atingerea acelui  scop bine definit și să rămâi în joc până la realizarea lui.

Am spus „devine mai ușor”, NU am spus că „este mai ușor!

NU este mai ușor pentru că nu avem obișnuința de a ne menține concentrați pe ceea ce contează și este important. Ne lipsește exercițiul de a spune deliberat „Da” și „Nu”!  „DA” unui anumit lucru și „NU” multitudinii de „obiecte strălucitoare” care ne distrag atenția de la scopul și obiectivele noastre. 

Îți propun un exercițiu de coaching care te va ajuta să alegi deliberat la ce spui „DA” și „NU”.

Pasul 1. Gândește-te la 25 de lucruri pe care vrei să le realizezi până la sfârșitul anului și scrie-le pe o foaie.

Pasul 2. După ce ai scris cele 25 de lucruri, analizează-le atent și încercuiește 5.

Pasul 3. Scrie cele 5 lucruri pe o altă foaie pe care o numești lista A, iar cele 20 rămase le treci pe o altă foaie, pe lista B.

Ai acum două liste: lista A și lista B. Ce faci cu ele? 

Lista B este lista cu lucruri DE EVITAT cu orice preț!

Indiferent de situație, NU te vei concentra pe cele 20  de lucruri de pe lista B până nu vei realiza cele 5 lucruri de pe lista A.

Evident, acesta este doar începutul: să decizi ce vrei cu adevărat și să te concentrezi doar asupra acelui lucru.

Dacă vei obține sau nu ceea ce îți dorești, asta va depinde de ceea ce ești dispus să faci. Ți-am spus că nu este ușor să rămâi în joc până îți realizezi visurile!

„Diferența între locul în care ne aflăm și cel în care vrem să fim este dată de schimbările pe care suntem dispuși să le facem”, spune John Maxwell.

Tu știi clar ce ești dispus să faci și ce nu ești dispus să faci ca să obții ce-ți dorești?

Dacă nu știi, ai nevoie de COACHING ca să afli. Iar după ce afli tot ai nevoie de COACHING ca să nu te blochezi la primul obstacol sau să nu te rătăcești pe drum distras de „obiecte strălucitoare”.

În John Maxwell Team, COACHINGUL este una dintre sursele avantajului competitiv pe care le conferă statutul de membru JMT.

Dacă vrei să îți creezi mai multe avantaje competitive, vino alături de noi în John Maxwell Team! Click aici pentru a programa o discuție gratuită și fără obligații cu un coordonator de program și află cum te poate ajuta în viață și în afaceri Programul John Maxwell Team de dezvoltare a abilităților de leadership, coaching, comunicare și formare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *