CUM SĂ GĂSEȘTI CURAJUL PENTRU A CREȘTE

de John C. Maxwell

Te-ai gândit vreodată care este ingredientul esențial pentru creștere? Este un lucru de care ai absolută nevoie dacă dorești să îți dezvolți abilitățile în orice domeniu. Și pentru o persoană care dorește să se dezvolt, de cele mai multe ori este cel mai greu de găsit.

Ce ar putea fi acel lucru?

Curajul!

E posibil să sune exagerat, dar îți promit că nu este. Atașamentul față de „destul de bun” este puternică, așa că oricine decide să depășească pragul „destul de bun”, va întâmpina întotdeauna rezistență. Vezi tu, oamenii iubesc mediocritatea. Mediocritatea nu necesită nimic în plus, doar simpla prezență. Mediocritatea te trece prin viață cu cel mai mic efort depus, ceea ce o face extrem de atractivă pentru unii oameni.

Și asta este în regulă. Oamenii pot fi mediocri. Dar oamenii mediocri vor ca și alții să fie la același nivel, iar atunci este momentul în care apar provocările. Atunci când cineva decide să crească, asta reprezintă un „pericol” pentru mediocritate, iar atunci începe acea rezistență inevitabilă.

Dacă ești dedicat să fii cea mai bună versiune posibilă a ta, dacă ești hotărât să obții ceva mai mult decât mediocritatea, atunci trebuie să decizi să te dezvolți. Asta începe cu găsirea curajului necesar.

Unde poți începe să cauți? Iată trei surse semnificative de curaj pentru dezvoltarea ta personală:

1. Încurajarea oamenilor

Pentru orice faci în viață, vei avea nevoie de alți oameni, iar găsirea curajului pentru a te dezvolta nu face excepție de la această regulă. Cu toții avem nevoie de oameni care să ne susțină, oameni care sunt în cercul nostru și ne inspiră cu încredere și curaj pentru a înfrunta provocările.  Așa cum spunea și Truett Cathy, „Cum știi când cineva are nevoie de încurajări? Te uiți să vezi dacă respiră.” Petrecând timp chiar și cu una sau două persoane care au încredere în tine și în abilitatea ta de dezvoltare, acest lucru va face minuni pentru curajul tău.

2. Medii pline de încurajare

O sursă apropiată ca importanță este un mediu plin de încurajare. Fie că e locul de muncă, biserica, comunitatea sau chiar propriul cămin, ai nevoie să petreci timp în locuri în care creșterea nu numai că este acceptată, dar este și încurajată. Cred foarte mult în importanța mediului care încurajează creșterea, de aceea lupt pentru acest lucru în propria mea organizație. Vreau ca membrii echipei să știe că din momentul în care ni se alătură, au parte de suportul necesar pentru a-și putea urmări propriile obiective de creștere. Nu minimiza importanța acestor lucruri în viața ta. Mediul înconjurător are un impact imens asupra tuturor. Ai grijă să petreci majoritatea timpului tău într-un mediu încurajator.

3. Cuvinte încurajatoare

Nu în ultimul rând, poți găsi curajul de care ai nevoie în cuvintele altor oameni. Este unul dintre motivele pentru care am decis să scriu cărți: să pot, prin cuvintele de pe hârtie, să ofer oamenilor pe care poate nu-i voi cunoaște niciodată, curajul necesar pentru dezvoltare. Poate cărțile nu sunt pe placul tău; poate ai nevoie de altă modalitate care să aducă cuvinte pozitive în sufletul tău. Cuvintele încurajatoare pot fi culese dintr-o multitudine de surse, precum seminarii online, podcast-uri sau videoclipuri online. Asigură-te doar că oamenii pe care alegi să-i asculți respectă mai mult interesele tale decât pe cele personale.

Creșterea nu este pentru cei timizi. Este nevoie de sinceritate să recunoști că nu ești atât de bun pe cât ai putea să fii. Să fii sincer în legătură cu nevoia ta de dezvoltare este doar jumătate din luptă; pentru a vedea cu adevărat schimbarea, trebuie să aduci în calcul și curajul pentru a acționa. Așa cum spunea și Nelson Mandela, „Curajul nu înseamnă absența fricii, ci triumful asupra ei.”. Dacă ești în căutarea curajului pentru a cuceri frica și pentru a te dezvolta, înconjoară-te de încurajare.

Echipa John Maxwell este o comunitate globală de lideri, oameni influenți și profesioniști.

Membrii noștri din Echipa John Maxwell au contact cu toate domeniile în care e nevoie de leadership adevărat, dar ceea ce ne leagă pe noi e o dedicare autentică pentru a conduce printr-o influență pozitivă. Acesta este ADN-ul nostru.

Pentru a ne ghida dezvoltarea, noi folosim o programă de studiu completă creată de John Maxwell împreună cu echipa sa de mentori care au instruit lideri, antreprenori, vorbitori și coachi cu abilitățile, resursele și accesul la oportunități, necesare pentru a avea succes.

Stai de vorbă cu unul dintre coordonatorii noștri de program și află dacă te potrivești în Echipa John Maxwell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *