OARE CRED ÎN VALOAREA PE CARE O AU CEILALȚI?

de Mark Cole, CEO Maxwell Leadership

Oare cred în valoarea pe care o au ceilalți?

Aceasta este o întrebare pe care mi-am pus-o foarte des în ultima perioadă. Pentru că a vedea valoare în ceilalți nu este o presupunere; trebuie să fii intenționat în a verifica filtrul prin care îi privești pe ceilalți.

John Maxwell ne învață un exercițiu simplu pentru a ne ajuta să cultivăm practica prețuirii oamenilor – „pune nota 10 pe capul lor”. Ceea ce vrea să spună prin asta este să acorzi fiecărei persoane nota 10 atunci când o întâlnești (pe o scară de la 1 la 10, desigur!).

Dându-le nota 10, vei ajunge să crezi tot ce este mai bun despre acea persoană. Imaginează-ți cât de drastic poate schimba acest lucru interacțiunea cu persoana respectivă. Dar, din nou, acest lucru nu se întâmplă accidental. Să poți să vezi valorea în ceilalți necesită intenție.

Mai mult ca sigur că nu te cunosc pe tine sau oricine altcineva va citi acest articol, dar dacă aș putea să trec acum prin ecran și să te întâlnesc, unul dintre primele lucruri pe care ți le-aș spune ar fi: „Cred în tine”. Dacă s-ar întâmpla asta, s-ar putea să te uiți la mine ca și cum aș fi nebun, deoarece nu te cunosc încă. Dar iată ce știu: toată lumea are valoare și toată lumea are potențialul de a oferi valoare celorlalți.

Acesta este motivul pentru care mă trezesc în fiecare dimineață încântat să merg la muncă! Misiunea de a vedea valoarea în oameni ca tine, de a te ajuta să descoperi această valoare și apoi de a te încuraja să o trăiești.

Dă-mi voie să simplific ceea ce am spus… Cred în valoarea fiecărui om!

Toți vrem ca viața noastră să conteze. Toți vrem să ne simțim importanți. De aceea, ceea ce a spus scriitorul George M. Adams cu mulți ani în urmă este foarte important: „Există puncte culminante în viața noastră și cele mai multe dintre ele au apărut din încurajarea primită de la altcineva.”

Atunci când crezi în valoarea pe care o au oameni și apoi comunici această credință, îi pregătești pentru succes.

Prietene, tu ai valoare. Și ai potențialul de a oferi valoare celorlalți.

Acum ai oportunitatea de a te dezvolta alături de unul dintre cei mai importanți experți în leadership din lume, John Maxwell. Căutăm oameni care vor să facă o diferență semnificativă în viața lor, în organizația lor și în comunitatea lor. Te numeri printre ei?

Programează-te AICI pentru o sesiune gratuită de consultanță unu-la-unu cu unul dintre colegii noștri din Maxwell Leadership.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *