5 FRICI CARE ÎI ÎMPIEDICĂ PE OAMENI SĂ ATINGĂ SUCCESUL

de Maxwell Leadership

John Maxwell spune mereu ghicitoarea cu cele cinci broscuțe care stau pe un buștean, iar patru dintre ele decid să sară.

Câte au rămas?

Cinci.

De ce?

Pentru că există o diferență între „a decide” și „a face cu adevărat”.

De multe ori este din cauză că ne este frică să nu facem greșeli. Dar întotdeauna vor exista greșeli. Mulți oameni separă succesul de eșec. Adevărul este că succesul și eșecul merg mână în mână.

Iată care sunt cele 5 frici care adesea îi împiedică pe oameni să atingă succesul: 

1. Frica de eșec

Este important să știi că eșecul este inevitabil. Vei avea parte de eșecuri, dar este în regulă. El face parte din proces. Vei greși, dar totul face parte din procesul de creștere și trebuie să înfrunți această teamă de eșec. Nu lăsa frica de eșec să te împiedice să obții rezultatele pe care ți le dorești în viață.

2. Frica de a renunța la siguranță în favoarea necunoscutului

Pentru a progresa, trebuie să ieșim din zona noastră de confort. Calea spre succes poate implica renunțarea la plasa noastră de siguranță în favoarea necunoscutului. Ei bine, „dacă aș putea să am această sumă de bani în contul meu bancar, atunci aș putea să respir”. „Dacă aș putea obține atâtea zile libere de la locul de muncă, atunci m-aș simți confortabil să îmi iau câteva zile libere”.

Îți sună cunoscut?

Pentru a merge mai departe și pentru a avea mai mult, va trebui să renunți la o parte din ceea ce îți oferă siguranța pentru a păși către necunoscut.

3. Frica de a te extinde peste limite

Nimic nu se va schimba dacă refuzi să investești în viitorul tău, să investești în tine însuți sau să îți asumi un risc financiar. Va trebui să îți depășești fricile legate de cheltuirea banilor. Poate, la fel ca în cazul lui John Maxwell, este vorba despre mulți bani. Când era tânăr, John a investit într-un program de planificare a succesului personal pe care l-a considerat foarte scump, raportat la venitul său de atunci, însă acel lucru l-a pregătit și l-a ajutat să aibă succesul pe care îl are astăzi. 

4. Frica de ceea ce vor spune sau crede alții

De multe ori, filmele pe care ni le facem despre opiniile celorlalți sunt nefondate. Dacă ai de gând să creezi un întreg serial, măcar fă unul pozitiv! Poate ceilalți ne văd eforturile ca pe niște realizări incredibile. Hai să trecem peste teama de judecata oamenilor din jur și să ne concentrăm pe calea pe care o avem de urmat. Oamenii oricum sunt prea preocupați de propriile filme!

5. Tranziția de la creșterea accidentală la creșterea intenționată 

Pentru a ne atinge obiectivele, trebuie să trecem de la creșterea accidentală la creșterea intenționată. Tu faci în fiecare zi pași intenționați către visurile tale? Poate fi ceva simplu, ca o reflecție zilnică – întreabă-te ce ai făcut în fiecare zi pentru obiectivele tale. Întreabă-te ce ai de gând să faci pentru a te responsabiliza. Aceste lucruri te ajută să te asiguri că anul acesta arată diferit față de anul trecut și că te îndrepți în direcția în care vrei să mergi.

Ești gata să treci la următorul nivel? Iată pasul tău de acțiune: investește în tine. John Maxwell, unul dintre cei mai renumiți experți în domeniul leadershipului, vine în 17 iulie 2024 la Cluj-Napoca pentru a-ți dezvălui metodele practice prin care te poți conduce pe tine însuți, organizația din care faci parte sau comunitatea din jurul tău.

Această experiență unică se întâmplă chiar în România anul acesta și te ajută să economisești mii de dolari, cât ar presupune o deplasare la un eveniment cu John Maxwell în SUA! Contează ce înveți, dar mai mult de atât contează și DE LA CINE ÎNVEȚI, iar acum ai ocazia să fii format și pregătit de cel mare scriitor de cărți de leadership și dezvoltare personală din lume! 

Achiziționează chiar ACUM biletul, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *